Top

Green VIS II - лазер за маркиране на пластмаси
Лазер със зелен спектър за маркиране на пластмаси.

Източникът на лазера Green VIS II е диодна матрица, възбудена от кристал YVO4, а излъчването, което произвежда, се скъсява до дължина на вълната от 532 nm. Светлината на този лазер се вижда в зеления спектър, поради което го наричаме още „зелен лазер“, или просто Green VIS II.

Дизайнът е прост в духа на концепцията „всичко в едно“ и по този начин позволява лесно боравене с лазера, когато е интегриран на работното място. Целият лазер съдържа само един блок, в който са разположени електрониката, оптичните части и лазерният източник. Лазерът е с въздушно охлаждане.


За какво ще използвате този лазер

Препоръчваме този лазер за маркиране на пластмаси. Поради по-малката дължина на вълната и съответно по-малката мощност на лъча, той действа върху материала при ниска температура. Това прави възможно маркирането на пластмасови материали без контакт и без използването на допълнителни медии като мастило или боя. Зеленият лазер маркира точно онези пластмаси, които не реагират на светлина с различна дължина на вълната (например VIS II лазерът с дължина на вълната 1064 nm).

Работата на лазера се управлява от компютър или дори без него в режим Stand-alone (проектите се съхраняват на контролната карта в лазера). Графичните възможности на софтуера EuGenius® са почти неограничени.

Допълнително ще допълним лазера с аксесоари като екстрактор, ротационна ос, работно място, което отговаря на стандартите за защита на здравето и др.

Лазерът GREEN VIS е подходящ за маркиране на следните материали:
Пластмаси, например PE, PVC, поликарбонат, силикон и други.


Технически параметри

Източник на лъч

YVO4

Дължина на вълната

@ 532 nm
(в зелен спектър)

Изходяща мощност

5W, 10W

Входна мощност

< 300W

Размери на лазерната глава

360x173x167mm

Тегло на лазера

< 11 kg

Охлаждане

Въздушно

Консумация на енергия

< 1.5 kW

IP сертификат

IP30 (глава IP60)

Поле за маркиране

60x60mm, 110x110mm, 155x155mm, 320x320mm

Диаметър на лазерния лъч

стандартна дебелина на лъча cca 60 µm (стандартен обектив)

MTBF

30.000 hours


Нуждаете ли се от подобно решение?

Ние предлагаме решения подходящи за вашия бизнес.