Top

VIS II - универсалният лазер

Всичко което Ви е необходимо е в една кутия – all-in-one

Изключително надежден за работа без прекъсвания и в същото време компактен диоден YVO4 маркиращ лазер. Основното предимство на лазера VIS II е неговият дизайн „all-in-one“ – цялата електроника, оптични компоненти, лазерен източник и други елементи са вградени в една глава.

Има два начина за управление: директен (компютър, лаптоп) или самостоятелен „Stand-Alone „, където лазерът може да маркира дори без да е вързан с компютър.
Този модел е най-популярният ни и работи в десетки операции не само в България, но и по света. Може да маркира както текстове, така и всяка графика, лого или код. Маркирането е бързо и с високо качество. Най-добри резултати се получават върху метали  и някои видове пластмаси .

Просто свържете лазера към работния компютър с инсталираният наш софтуер EuGenius и маркирането няма да е никакъв проблем!


Къде бихте използвате този лазер

Благодарение на приложния софтуер EuGeniusTM имате почти неограничени възможности в графиката: от прости форми, текстове и основни 2D кодове до сложни графики. Може да се използва и за маркиране на GS1 код съгласно UDI стандартите в здравеопазването и други области.

Функциите, съдържащи се в SW, варират от прости серийни номера и кодове за смяна, дата и час до извличане на съдържание от бази данни, четци и други външни източници на данни.

Лазерът VIS II с източник на лъч с дължина на вълната @ 1064 nm е подходящ за маркиране върху следните материали: анодизирана, лъскава повърхност, почернели и боядисани повърхности, керамика, пластмаса, поликарбонат, силикон, абанос.

Голямото предимство на лазера е неговия компактен дизайн

– всички електронни компоненти, оптична система, лазерен източник и други части са интегрирани само в един корпус.


Технически параметри

Източник на лъч

YVO4

Дължина на вълната

@ 1.064 nm, @ 532 nm
(в зелен спектър)

Честота

10 Hz up to 100 kHz

Изходяща мощност

10W, 20W, 30W, 40W

Входна мощност

< 300W

Размери на лазерната глава

360x173x167mm

Тегло на лазера

< 11 kg

Охлаждане

Въздушно

Консумация на енергия

< 1.5 kW

IP сертификат

IP45

Поле за маркиране

60x60mm, 110x110mm, 155x155mm, 320x320mm

Диаметър на лазерния лъч

cca 60 µm (стандартен обектив)

Ширина на пулса

6 - 80 ns

MTBF

120.000 hours


Нуждаете ли се от подобно решение?

Ние предлагаме решения подходящи за вашия бизнес.