Top

Fybra II

Най-добрият файбър лазер за маркиране и гравиране

FYBRA II генерира мощен лазерен лъч от източника до главата чрез гъвкав файбър кабел. Иновативният главен блок и глава са проектирани и оптимизирани да работят в тежка промишлена среда, където вибрациите, смущенията и прахa са често срещани.

FYBRA II

е екстремно модерна модулна система: главният блок помества източника и електронните компоненти, разположени в две отделни зони. Галво-моторите заедно с лещите са разположени в маркиращата глава.

Файбър лазера позволява значително увеличаване на мощността, без да се прави компромис с размера на лазерната точка. Това позволява по-добър резултат при маркиране при по-големи мощности и по-добра ефективност на системата.


За какво ще използвате този лазер

Благодарение на свойствата на активното оптично влакно, лазерният лъч от източника се усилва значително, което повишава неговото качество и енергия при запазване на размера на диаметъра му. Поради това е възможно да се постигне високо контрастно лазерно маркиране и лазерно гравиране върху метали и техните сплави или пластмаса.

Моделът FYBRA II се управлява от собствена приложна програма EuGenius®, която се доставя заедно с лазера. Потребителят има възможност за редактиране на много параметри в ясен графичен интерфейс, настройки, свързани с комуникация и управление на допълнителни устройства. Лазерът може да бъде свързан към външни устройства чрез RS-232 серийна връзка, Ethernet комуникационни протоколи (TCP/IP или Profinet).

Лазерното маркиране с лазер FYBRA II се препоръчва за следните материали:
Неръждаема стомана, алуминий, месинг, елокс, лъскави повърхности, черни и боядисани повърхности, пластмаси, поликарбонат, силикон, абанос…

 


Технически параметри

Източник на лазерен лъч

Active fiber

Дължина на вълната

от 1.050 nm до 1.090 nm

Изходяща мощност

21W / 31W / 52W

Входяща мощност

< 300W

Размери на лазерната глава

400x335x175mm

Тегло на лазера

< 19,5 kg

Охлаждане

въздушно

Консумация на енергия

< 1.5 kW

IP сертификат

IP30 (head IP60)

Поле за маркиране

60x60mm, 110x110mm, 155x155mm, 320x320mm

Диаметър на лазерен лъч

6 mm (преди обектива)

MTBF

125.000 hours


Нуждаете ли се от подобно решение?

Ние предлагаме решения подходящи за вашия бизнес.