Top
точково маркиране на двумерен код

Решение за точково маркиране на горещи части

Това приложение е интересно с това, че е инсталирано в непосредствена близост до пещ за производство на отливки от алуминиеви сплави. Роботизираното рамо изважда отливката от матрицата, охлажда я до температура около 60 ° и я установява, за да маркира кода. Това осигурява достатъчно затягане на детайла и също така минимален контакт на машината с горещата повърхност.

За това работно място е избран монтажът на точково маркиращата глава ADP5090 и управляващ  контролер AC500.

Точковото маркиране е идеален метод за маркиране на Datamatrix кода, така че това работно място е оборудвано и с четец, който оценява и чете маркирания код.


Маркиране на код Datamatrix

Операция без нужда от постоянна поддръжка

Цялото устройство е програмирано така, че да няма нужда от намеса по време на производствения процес.

Поставяйки детайла в правилното положение, той затваря крайния превключвател, който стартира проекта за маркиране. В края на маркировката сигналът активира четеца на код, който оценява качеството му и съответно премества маркираната част в правилната посока. Ако кодът не се чете, такава част няма да влезе в следващия процес.

Конструкцията на рамката е направена от алуминиеви профили, а основата е дуралуминиева плоча с резби. Работното място включва и товарно приспособление, което съдържа ограничител.


Нуждаете ли се от подобно решение?

Ние предлагаме решения подходящи за вашия бизнес.