Top

Интересни приложения, за които можете да използвате микроточково маркиране, лазер или ударномаркираща преса. Това не е номер или лого, а различна цел, за която ще използвате тези машини.

Машините за дирекно маркиране в материала имат една обща черта. Чрез своето действие променя повърхността или структурата на материала.

В някои случаи тяхното използване може да е за напълно различни цели, отколкото за просто маркиране на числа и знаци.

                                                                                                                          ЛАЗЕР

Същността на лазерната технология е безконтактен начин на реакция с материала. Повърхността на материала променя цвета си или се отстранява тънък слой в точката на въздействие на лъча. Освен за маркиране, за какво могат да се използват лазерите?

Лазерно отстраняване на слой материал

Отстраняване на повърхностния слой преди следващата операция

Трябва да премахнете нехомогенния горен слой, за да постигнете равномерна повърхност. Това може да бъде отстраняване на ръжда, абразивно или маслено покритие върху материала. Лазерният лъч нежно и много прецизно премахва част от материала, като долните слоеве остават непокътнати.

При слоестите пластмаси е възможно да се постигне премахване на един слой с помощта на лазер, например, за да се запази прозрачността. Всички анодирани повърхности, боядисани и наслоени са идеални.

                                          Създаване на скали

Прецизността на лазерната технология можете да приложите и в случаите, когато скалата на измервателния уред е маркирана. С лазера можете да маркирате не само линии, но и марки, цифри и други детайли. Тъй като лазерното маркиране е постоянно, то е подходящо за всички видове габарити дори при екстремни условия.

 

       

                                                                                                МИКРОТОЧКОВО МАРКИРАНЕ

Машината за микроточково маркиране, управлявана от собствен контролен блок, е много прецизна и благодарение на това всяка една точка в материала се маркира много точно и на предварително зададена координата.

Ще използвате тази функция главно за маркиране на точки, например:

Маркиране на местоположението на отворите за пробиване

С върха на микроперфоратор маркирате всяко едно място, където материалът трябва да бъде пробит. Това ще създаде точна мрежа от точки, където ще поставите бормашината. Ще улесните не само точното измерване, но и позиционирането на свредлото и получената перфорация ще бъде точна и добре направена. Вижте видео ?

                                                                                 УДАРНА ТЕХНОЛОГИЯ-ЩАНЦОВАНЕ

Щанцоване на етикети с преса

За класическия метод за отпечатване на печати в материала използваме машини с щанц ефект или класически преси без щанц. Тези машини се използват не само за маркиране, но и за други операции, при които се изисква същата сила и прецизно позициониране на материала. Това улеснява целия процес и може да се използва за по-малки и по-големи серии.

Щанцоване на листове и етикети с преса

С прост инструмент може да се подготви работно място за пробиване на отвори или форми в алуминиев лист. Може да се управлява ръчно или автоматично с пневматичен цилиндър и краен изключвател, за да сигнализира, че частта е на правилното място.

Пресоване на нитове, фуги

Това може да стане и без използването на чук и груба сила. Пресоването на нитове и други компоненти в материала е идеална работа за всички преси. Ръчно или пневматично управление, с помощта на специален инструмент спестявате човешкия капацитет.

Затваряне на капачки за бутилки

Вземете нашата преса за помощ, когато трябва да затворите бутилки! Прост принцип и изключително лесна работа с машината.

                                                                              

 

 

Свържете се с нас

инж. Борис Гуглев