Top

Fybra MOPA II

Лазерът FYBRA – MOPA II е предназначен за цветно и контрастно маркиране.

Лазерният източник FYBRA – MOPA II е съставен от диоден масив, който генерира лъч с висока мощност. Този лазер се състои от два модула: източникът и управляващата електроника са свързани към лазерната глава чрез оптично влакно. Лазерният лъч се насочва от оптично влакно от източника (включен модул с управляваща електроника) към лазерната глава. Този лазер има ниво на безопасност SIL3 – PLE за машини. Това се дължи на двойната защита на проникването на лазерния лъч от лазерния източник.
Не само електронните, но и механичните затвори на лъча осигуряват безопасна работа на лазера. Лазерът може да бъде интегриран в производствена линия или в машина за едно предназначение.

Препоръчваме модела Fybra – MOPA II за използване при тежко натоварени или непрекъснати операции. Устойчив е на различни неблагоприятни въздействия, като вибрации и запрашена среда.


За какво ще използвате този лазер

Благодарение на свойствата на лазерния лъч на MOPA лазера е възможно да се постигне тъмно оцветяване на алуминий или цветни маркировки върху неръждаема стомана. Той също така ще маркира някои видове пластмаси. Възможно е да се получи висококонтрастно лазерно маркиране и отгряване на метали и техните сплави.

FYBRA – MOPA II се управлява от собствена приложна програма EuGenius®, която се доставя заедно с лазера. Потребителят има възможност за редактиране на много параметри в ясен графичен интерфейс, настройки, свързани с комуникация и управление на допълнителни устройства. Лазерът може да бъде свързан към външни устройства чрез RS-232 серийна връзка, Ethernet комуникационни протоколи (TCP/IP или Profinet).

Лазерно маркиране с лазер FYBRA – MOPA II се препоръчва за следните материали:
Неръждаема стомана, алуминий, месинг, елокс, лъскави повърхности, черни и боядисани повърхности, пластмаси, поликарбонат, силикон, абанос…


Технически параметри

Източник на лазерен лъч

Nd: YB fiber

Дължина на вълната

от 1.050 nm до 1.085 nm

Изходяща мощност

20W

Входяща мощност

< 300W

Размери на лазерният източник

4650x497x142mm

Тегло на лазера

< 23,5 kg

Охлаждане

въздушно

Консумация на енергия

< 0.5 kW

IP сертификат

IP30 (head IP60)

Поле за маркиране

60x60mm, 110x110mm, 155x155mm, 300x300mm

Диаметър на лазерен лъч

6 mm (преди обектива)

MTBF

125.000 hours


Нуждаете ли се от подобно решение?

Ние предлагаме решения подходящи за вашия бизнес.