Top

Маркирайте с лазер като професионалист

Лазерното маркиране е модерен метод за трайно маркиране. Можете да маркирате почти всичко с лазер. Маркировката е много щадяща към материала. Основните предимства на използването на лазер за маркиране са дългият живот на лазерния източник, минималните оперативни разходи и липсата на консумативи.

Лазерното маркиране и лазерното гравиране са най-търсените методи за идентификация и успешно са заменили мастиленоструйните струи и етикетите. Възвръщаемостта на инвестицията в маркиращия лазер е в порядъка на месеци (в зависимост от натоварването).

Ако решите да маркирате вашите продукти с лазер, показвате на потребителя Ви интерес към всеки детайл и качество на вашия продукт. Вие се различавате от конкуренцията и в същото време отговаряте на всички законодателни стандарти и разпоредби. Представяте вашата компания и марка на всички нива.


Лазерно гравиране или маркиране?

Лазерната маркировка в материала или ще бъде незабележима и само контрастираща, или лъчът ще премахне слой от материала и ще гравира маркировка. Разликата между гравиране и маркиране е преди всичко в контраста и дълбочината на отстранения материал.

При лазерно маркиране интензитетът на лъча се регулира така, че маркировката в материала да е само видима, но не и осезаема.

По време на лазерното гравиране възниква термична реакция и в резултат на това се отстранява слой материал. За гравиране препоръчваме твърдотелни лазери с източник на лъчение YVO4.

Ние ще тестваме няколко от вашите примерни части/части от материал за ваше внимание. Ние ще ви върнем маркирана част за проба, която ще изглежда точно както е посочено.Не сте сигурни?